Trouwen bij Auberge du Bonheur: een prachtig oud landhuis in Noord-Brabant

Fast facts

  • Oud landhuis
  • Trouwlocaties met Boutique hotel (4*)
  • Toprestaurant ‘La Nouvelle Auberge’
  • Locatie voor je ceremonie, taart & toast, diner, feesten en slapen
  • Mogelijkheid tot exclusiviteit waardoor de Auberge de hele dag voor jullie en de gasten is
  • Maximaal 250 gasten

Auberge du Bonheur: een romantische trouwlocatie in Tilburg

Zijn jullie op zoek naar een toplocatie voor jullie bruiloft in de provincie Noord-Brabant? Dan is Auberge du Bonheur wellicht iets voor jullie! Het ligt aan de Bredaseweg in Tilburg. De locatie is een oud landhuis van voor de Tweede Wereldoorlog. Er ligt een prachtige tuin omheen waar je tijdens de receptie fijn kunt vertoeven. De ceremonie kan zowel binnen als buiten plaatsvinden, ideaal dus als er plots slecht weer is! Het diner wordt helemaal aangepast naar jullie wensen: waar het ene stel een walking dinner wenst, heeft de ander de voorkeur voor een zittend diner. Wij als trouwfotografen kunnen uit ervaring zeggen dat je bij Auberge du Bonheur altijd heerlijk eet. Bij de Auberge kun je feesten tot in de vroege uurtjes, waarna je voldaan en gelukkig in je bed van het hotel kunt kruipen!

De contactpersoon bij deze trouwlocatie is Lex. Hij is binnen de Auberge werkzaam als sales medewerker met de expertise in bruiloften.

Wat kost een gemiddelde bruiloft bij Auberge du Bonheur?

Trouwlocaties hebben natuurlijk een prijskaartje. Je kunt het zo uitgebreid maken als je wilt! Elke trouwlocatie heeft een eigen manier van berekenen. Waar de ene locatie uitgaat van een arrangement waarbij er een all-in prijs wordt afgerekend, rekent Auberge du Bonheur per persoon. Je rekent dus alleen af wat je nodig hebt!

Zoals hierboven al genoemd, wordt alles per gast berekend. Dit maakt dat een gemiddelde prijs ietwat lastig is: alle situaties zijn uniek! Want heb jij 40 gasten over de gehele dag, of juist 120? Zijn jullie echte bourgondiërs en willen jullie genieten van een acht gangen walking dinner, of vind je een 3-gangen diner ook genoeg? Toast je met je gasten met een glas cava of met echte champagne?

Al deze wensen maken dat het enorm uiteen loopt qua prijs. Je kunt er hoe dan ook vanuit gaan dat Lex van Auberge het met jullie uitdoktert wat bij jullie ideeën en wensen past!

Over deze prachtige locatie

Auberge du Bonheur is een oud vooroorlogs landhuis. De locatie is hartstikke gemakkelijk te bereiken met de auto en fiets, maar minder makkelijk met het OV. De toegankelijkheid voor mensen die slecht(er) te been zijn is beperkt; er is geen lift aanwezig in het gebouw. Om de Auberge in te komen, moet je her en der een aantal stoepjes op. Het zijn geen grote opstapjes en je kunt voor de ceremonie plek omlopen. Zo heb je zo min mogelijk last van de stoepjes. Met een beetje hulp lukt het de meeste mensen wel om overal te komen!

Als trouwlocatie is Auberge du Bonheur ideaal: het is een alles-in-1 locatie! Van ‘s ochtends vroeg klaarmaken tot ‘s avonds je bruidssuite inrollen: het kan! In principe hoef je geen enkele keer van het terrein af.

Deze trouwlocatie is award winning in hun keuken, maar heeft ook een viersterren boutique hotel. De locatie wordt genoemd in culinaire gidsen zoals de Gault&Millau en de Michelin gids. Als je hier trouwt, kun je dus zeker zeggen dat je in een toprestaurant hebt gegeten!

De geschiedenis van Auberge du Bonheur

Het bedrijf is gehuisvest in de voormalige villa van de familie Verbunt, die vroeger één van de grotere wijnhandelaren in Tilburg was. Het gebouw zelf werd in eerste instantie gebouwd in het jaar 1941. Door de jaren heen is dit een woonhuis geweest, maar vanaf 1986 werd het uiteindelijk écht ‘Auberge du Bonheur’. Sinds dat moment is de locatie begonnen als restaurant waarbij er stukje bij beetje is uitgebouwd. De serre en tuinkamer werden er bijvoorbeeld sindsdien bij gebouwd.

Interessant om te weten is wel dat als je buiten bij de Auberge trouwt, je eigenlijk je jawoord zegt op het prachtige tuinkamerterras voor de duiventil! Samen met de villa is dit wat er oorspronkelijk al staat sinds 1941. Waar je nu de tuinkamer vindt, was vroeger de moestuin. De toiletten zijn geplaatst in de oude paardenstallen. Achter de duiventil vind je een stel rookovens die nu gebruikt worden om bijvoorbeeld de vis van jullie diner te roken! Hoe tof is dat!?

Als je tijdens je ceremonie down the aisle loopt, kom je door het trouwpoortje. Deze poort hing vroeger in de wijnkelder die onder de villa ligt en gaf je toegang tot de duurdere wijnen die ze hier serveerden. De details maken het enorm bijzonder en authentiek.

In 1996 opende het boutique hotel met 36 hotelkamers.

Meer zien over een trouwdag bij de Auberge? Lees hier meer over de bruiloft van Bente & Jeroen!

Je trouwdag stap voor stap

Hieronder vind je losse delen van een bruiloft, kort omschreven. We vertellen je wat Auberge du Bonheur voor jullie regelt en wat er voor mogelijkheden zijn. Alles is opgeschreven in de volgorde die wij het meest zien, maar dat neemt niet weg dat jullie niet kunnen doen wat jullie willen! Het is jullie dag en die mag je naar eigen wens en visie invullen.

De voorbereiding

Een trouwlocatie is vaak de eerste leverancier die je vastlegt voor je bruiloft. Alle informatie is nieuw, vaak overvalt het je hoeveel er geregeld zal moeten worden! Tijdens het eerste gesprek zul je vooral veel informatie horen. Kijk vooral of je de klik voelt en of jullie wensen overeenkomen met de mogelijkheden van de locatie. Bij Auberge du Bonheur is er nogal wat mogelijk! Lex leert jullie graag kennen, maar leert jullie de locatie ook kennen. Hij wil vooral graag weten hoe en wat jij en je grote liefde voor je zien op de trouwdag, zodat Lex de vertaalslag naar de locatie kan maken. Hij zal vervolgens de mogelijkheden met jullie bespreken en zal dan ook met je delen wat je zelf moet regelen en wat het team van de Auberge regelt.

Het is eigenlijk vooral zo dat Auberge du Bonheur alles omtrent de locatie en de culinaire invulling regelt, maar de styling, taart en andere zaken zul je zelf moeten regelen. Uiteraard heeft de Auberge meerdere leveranciers die al jaren graag bij hen komen. Onder wie wij als trouwfotografen!

Naar aanleiding van het eerste gesprek zal er een voorstel uitgewerkt worden. Als jullie dan ‘ja’ hebben gezegd tegen de locatie, gaan jullie ongetwijfeld hard bezig zijn met het plannen van alles wat nodig is voor jullie mooiste dag! De Auberge hoeft pas meer informatie te krijgen rond de 6 weken voor jullie bruiloft. Op dat moment is er bijvoorbeeld een menu door de chef gemaakt en wordt de dag op details doorgesproken.

De getting ready

Hoewel Auberge du Bonheur een trouwlocatie en hotel in één is, maken bruidsparen zich hier niet altijd klaar. Dat komt door verschillende redenen. Waar het ene bruidspaar het verkiest om op de ‘traditionele’ manier vanuit hun ouderlijk huis zich klaar te maken, wil de ander juist wél zich klaarmaken op locatie.

Loveshoot

Op een trouwdag hoort natuurlijk ook een fotoshoot! In de omgeving van de trouwlocatie Auberge du Bonheur kun je veel mooie plekken vinden. De meest voor de hand liggende locatie is de Oude Warande, een park dat recht achter Auberge ligt. Je kan ook in de tuin van de locatie blijven als je niet weg wil van je bruiloft.

Zoek je een industriële locatie? Dan kun je kijken of je wellicht de Spoorzone in Tilburg tof vindt, of de Leerfabriek in Oisterwijk. Uiteraard zijn er nog vele andere mooie plekken, want wat dacht je van de Loonse en Drunense duinen? Hieronder beschrijven we  drie verschillende fotoshoot locaties in de omgeving van Auberge du Bonheur.

Oude Warande

Soort locatie: park

Afstand tot de trouwlocatie: 500 meter

Bijzonder en belangrijk: hou rekening met het ‘leave no trace’ principe. Dat houdt in dat je op de locatie niets kapot maakt of beschadigt en eventuele rommel weer met je mee neemt. Voor ons erg belangrijk! We willen de natuur graag schoon en netjes houden zodat het gebied nog generaties lang mee gaat. En voor jullie is het natuurlijk superleuk als je hier later ook nog heen kan om je anniversary wil vieren als je oud en verrimpeld bent 😉

Loonse en Drunense Duinen

Soort locatie: duinen en bossen

Afstand: afhankelijk van welke opgang naar het natuurgebied ongeveer 16 kilometer

Bijzonder en belangrijk: net zoals hierboven gezegd, zorgen we ervoor dat we geen afval achterlaten en alles heel en netjes blijft. De duinen zijn onze ‘achtertuin’ waar we heel graag shooten en ontspannen en dat willen we graag zo houden!

Spoorzone

Soort locatie: industrieel, binnenlocatie

Afstand: 5 kilometer

Bijzonder en belangrijk: om hier te mogen shooten, moet je vooraf gereserveerd hebben. Ook kost de locatie geldt: voor een uur fotograferen betaal je op doordeweekse dagen €100 en in het weekend €125. Beide prijzen zijn exclusief BTW. Deze prijzen zijn onder voorbehoud, ze kunnen altijd nog veranderen.

De ceremonie

Misschien is de ceremonie wel het állerbelangrijkste onderdeel van jullie trouwdag. Hier spreek je je geloften uit, deel je een first kiss en doe je de ringen bij elkaar om. De trouwakte wordt getekend, jullie zijn getrouwd! Natuurlijk is het belangrijk dat je ceremonie locatie bij jullie past als stel. Willen jullie buiten trouwen, of juist binnen? Wat moet de stijl worden? Hoe zie je de styling van de ruimte voor je? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Gelukkig kan je bij de Auberge zowel binnen als buiten trouwen.

Binnen

Als je binnen wil trouwen bij de Auberge, dan zal je trouwen in de tuinkamer. Dit is de ruimte die het ruimst is en het makkelijkst in te richten voor het jawoord. Over het algemeen is dit alleen je slecht weer optie; het overgrote deel van de bruiloften vindt buiten plaats.

Buiten

Zoals gezegd, veruit de meeste bruiloften vinden buiten plaats bij de Auberge. Je komt door het trouwpoortje binnen op het tuinkamer terras, waar je zo naar je altaar loopt! Dit is de doorsnee locatie omdat alle faciliteiten voor een soepel verloop van de ceremonie aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan een geluidsinstallatie om de microfoon van de BABS of je muziek op aan te sluiten.

In principe wordt er maar één soort opstelling gebruikt bij de ceremonies op het terras bij de Auberge. Hierbij staan de stoelen in rijen naast en voor elkaar, met het gangpad ertussen. De stoelen worden geregeld door de locatie en dit zijn insta perfect witte klapstoeltjes. Als bruidspaar kun je er voor kiezen om in plaats van deze witte stoelen een bankje met prieeltje en welke andere styling jullie dan ook willen. De keuze is reuze en kies vooral iets wat echt bij jullie past, want je kijkt toch heel je leven tegen voornamelijk die ceremonie foto’s aan 😉

Taart en toast

Het is jullie taak om uiteindelijk een verrukkelijke bruidstaart uit te kiezen, wat vaak ook met proeven gepaard gaat! De locatie zal ervoor zorgen dat er een mooie tafel neergezet wordt om de taart te presenteren. Je past dit zelf met styling nog naar jullie wens aan; je kunt hier dan bijvoorbeeld aan bloemen en andere decoratie. Fotolijstjes en kaarsen doen het ook altijd goed! Servies hoef je niet over na te denken in principe, dat heeft de Auberge voor jullie. Mochten jullie wel eigen vintage servies willen gebruiken, dan kan je zoeken naar een leverancier als Serviesje van Miesje.

Tijd om te genieten

Zo gauw als jullie de eerste taartpunt hebben gesneden, neemt de locatie het van jullie over. Zo kunnen jullie lekker gaan genieten van de taart en eindelijk hallo zeggen tegen je gasten! De locatie zal ervoor zorgen dat iedereen een lekker stukje krijgt. Gedurende het aansnijden van de taart heb je verschillende mogelijkheden voor drankjes. Willen jullie cava of champagne schenken? Of liever een ander drankje naar keuze?

Afkopen of nacalculatie

Op een gegeven moment gaat het taartmoment over in het borrel en receptie moment. Je kiest hier vaak voor het afkopen van een x-aantal uur waarin gasten bepaalde drankjes kunnen bestellen. De prijs daarvan wordt per persoon per uur bepaald. Je hebt ook de mogelijkheid om de dranken op nacalculatie te schenken. In dit geval zal het personeel turven wat en hoeveel er gedronken wordt.

Ook kun je ervoor kiezen dat het mogelijk is dat er sterke drank geserveerd wordt, of cocktails. Vooral die laatste is heel tof, want de Auberge heeft een eigen ontwikkelde feestelijke cocktail: de Vermoed 1712 Cryo cocktail! Bij dit drankje wordt stikstof gebruikt waardoor het rookt en dit ziet er mega tof uit! Het drankje zelf is licht en fris en helemaal uniek.

Versnaperingen

Uiteraard horen er bij een borrel ook nog wat lekkernijen. Nou zit je hier bij Auberge niet verkeerd mee! Je kunt hierbij kiezen uit een aantal arrangementen, van nootjes tot culinaire hapjes. Ook wordt er, als dit jullie wens is, rond gegaan met luxe gefrituurde hapjes. Je kunt kiezen voor borrelplanken, uitgebreid of simpel, of voor een aantal luxe koude hapjes. Er is zo ontzettend veel mogelijk, dit is nog maar de basis! Uiteindelijk heb je het er in de gesprekken met de trouwlocatie over wat bij jullie past en wat jullie lekker vinden. Daaruit komt het uiteindelijke plan.

Dineren

Er zijn twee mogelijkheden: het menu La Nouvelle, of een walking dinner. Je kiest voor een formeel diner met meerdere gangen waarbij de gangen geserveerd worden, of voor een informeel walking dinner. Of jullie nu 3 gangen of juist 8 willen, het is allemaal mogelijk! Zoals je kunt verwachten: bij Auberge du Bonheur is goed eten mega belangrijk.

Bij La Nouvelle Auberge wordt 12 keer per jaar een nieuw menu samengesteld door cuisinier Ralph Blaakenburg. Iedere maand is er dus een nieuwe kaart, beïnvloed door het seizoen. Dit is ook de basis van een huwelijksmenu, maar je kunt uiteraard altijd je voorkeuren aangeven! De chef gaat dan met de combinatie van jullie voorkeuren en de seizoensinvloeden aan de slag om een persoonlijk menu samen te stellen.

Goed om te weten is ook dat de Auberge op het moment heel erg bezig is met het samenstellen van vegetarische en veganistische gerechten. Je kunt er dus ook voor kiezen om je menu hierdoor te laten beïnvloeden! Een leuk weetje is dat vorig jaar zomer er een Steak Watermeloen op het menu heeft gestaan: gebaseerd op het gedachtegoed van een steak tartare, maar dan vegetarisch! Als we het mogen geloven heeft het net zo gesmaakt als het vleesgerecht, met ook dezelfde structuur! Hoe gaaf is dat!?

De Auberge maakt ook gebruik van Green Egg bbq’s en de OFYR om stukken vis, vlees en garnituur op te grillen. Zo kun je zien hoe alles klaargemaakt wordt. Let wel op: dit is weersafhankelijk. Bij slecht weer is deze mogelijkheid beperkt.

Wist je dat… je ook voor alleen je diner en feest bij Auberge du Bonheur terecht kan? Stan & Manon trouwden bij de Oude Kerk in Dongen, waarna ze dineerden, feestten en sliepen bij de Auberge!

Een diner set up, gestyled door BlueFive

Feest, olé!

Jullie regelen zelf de DJ of band voor het feest, zoals we al schreven. Voor de avond kun je kiezen uit een drankarrangement met bier, wijn, fris, thee en koffie. Wil je speciaal bier? No problemo, laat het vooraf even weten en het wordt geregeld op basis van nacalculatie. Mixdrankjes en gin tonics kunnen bij toestemming besteld worden, maar daar betaal je wel een beetje extra voor als je het arrangement hebt afgesloten.

Hebben jullie trouwens al nagedacht over hoe jullie de gasten willen verwelkomen op het feest? Willen jullie ze gelijk laten proosten met een glas bubbels bij binnenkomst? Of willen jullie liever na de openingsdans een heerlijke cocktail serveren? It’s up to you!

Lekkere trek

Wat willen jullie qua hapjes? We hebben de basis van zoutjes en bittergarnituur, maar als jullie zin hebben in iets luxers, dan heeft de Auberge ook heerlijke koude hapjes of een smakelijke borrelplank.

En laten we de late night snack niet vergeten! Wat dacht je van een puntzak frietjes of een echte lokale favoriet: het broodje Jantje! Net zoals in de middag is er van alles mogelijk, dus laat vooral weten wat jullie wensen zijn en dan wordt het over het algemeen geregeld.

Bijzonder aan deze locatie is wel dat er geen specifieke eindtijd is voor je feest! Waar je bij de meeste trouwlocaties een restrictie vindt dat het om 01:00u écht schluss moet zijn, laat de Auberge je zo veel mogelijk vrij. Het feest moet wel binnen plaatsvinden in verband met mogelijke geluidsoverlast. Gemiddeld duurt een trouwfeest tot half 2.

Slaap lekker!

Aan het einde van je feest rol je zo door naar je bedje in de bruidssuite. Vaak wordt ervoor gekozen om de ochtend samen te ontbijten met de gasten die zijn blijven slapen. Lekker gezamenlijk uitbrakken, zullen we maar zeggen… 😉 Ook hier gaat het weer om wat jullie wens is!

Bij Auberge du Bonheur is de key dat je vooral kiest wat jullie willen. Laat dat nou net ons motto ook zijn! Het team denkt ontzettend goed met je mee om de dag van jullie dromen te creëren, die zo relaxt mogelijk is.

Ben je nog op zoek naar vergelijkingsmateriaal met andere trouwlocaties in Tilburg en omgeving? Hier vind je onze top 5 trouwlocaties!

Oud landhuis | Trouwlocatie met hotel (4*) | toprestaurant ‘La Nouvelle Auberge’ | Ceremonie, borrelen, dineren, feesten en slapen op 1 locatie | Maximaal 250 gasten

Contact

FAQ

Hoe zit het met huisdieren? Mag onze hond mee?

Natuurlijk wil je ook graag dat je lieve hond deel kan uitmaken van je trouwdag. Helaas is dat erg lastig bij vooral horeca gelegenheden. Bij de Auberge zijn huisdieren helaas niet toegestaan.

Mogen we een sterretjes exit plannen?

Hoe tof is het als je je dag af kan sluiten terwijl je uitgezwaaid wordt door je gasten? Al helemaal tof als dit kan met een sterretjes exit: jullie lopen dan onder de sterretjes door. Bij Auberge du Bonheur is dit buiten het landhuis toegestaan. Tip van ons: plan deze ‘exit’ op het moment dat het gaat schemeren. Dat scheelt wat in het alcoholpromillage van je gasten, wat er voor zorgt dat iedereen heelhuids de topdag kan afsluiten!

Is Auberge du Bonheur beschikbaar op onze trouwdatum? Hoe kunnen we dit checken?

De locatie heeft geen tool zodat je dit online kan checken. Om dit te checken raden we je aan om contact op te nemen met Lex. Hij kan je vertellen of jullie de trouwdag op deze pracht locatie kunnen laten plaatsvinden.

Hoeveel gasten kunnen we ontvangen bij de Auberge?

Auberge du Bonheur heeft als trouwlocatie de mogelijkheid om een groot aantal gasten te ontvangen! Het maximale aantal ligt rond de 250 gasten.

Waar vinden de meeste trouwceremonies bij Auberge plaats?

Meestal vinden de ceremonies plaats op de buitenplaats, waar vroeger de duiventil zat. Dan zit je in een fijne en hoek van de grote tuin. Als het slecht weer is, kun je terecht in de zaal waar ‘s avonds ook het feest plaats vindt.

Welke mogelijkheden zijn er voor ons trouwdiner?

De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos! Je kunt kiezen voor een zittend diner, of voor een walking diner. Daarnaast kun je kiezen tussen een 3 tot 8 gangen diner.

Hoe is de parkeergelegenheid bij Auberge du Bonheur?

Die is super! In de wijde omgeving zijn er genoeg plekken voor jullie als bruidspaar en je gasten.

Waar kunnen we het beste onze fotoshoot plannen als we trouwen bij Auberge du Bonheur?

Je kunt kiezen voor verschillende mooie plekken zoals de Loonse en Drunense Duinen, de LocHal, of de Warande, het bos dat achter Auberge du Bonheur ligt. Alles is lekker dichtbij!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *